Kedves Diákok!

Kedves Pedagógusok!

Kedves Szülők!
2016. január 1-jétől kötelező érettségi előfeltétel lesz az iskolai közösségi szolgálat keretében 50 órát teljesíteni. A Budapesti Diáksport Szövetség teljesíthető szolgálati lehetőségeket kínál a sport-, diáksport iránt érdeklődő diákoknak. A korábbi években számos tapasztaltra tettünk szert, Szövetségünknél diák önkéntes képzés volt, valamint az ELTE és a TF sportszervező szakos hallgatói is teljesítettek szakmai gyakorlatot.

A közösségi szolgálat időpontjának, időtartamának meghatározásában igyekszünk igazodni a diákok, a pedagógusok igényeihez.

A Budapesti Diáksport Szövetség sokoldalú tevékenységet végez: szervezi, lebonyolítja a budapesti diákolimpiai versenyrendszert 10 sportágban, továbbá évente több mint 20 diákolimpia országos elődöntőt-és döntőt rendez. Emellett számos szabadidős rendezvényt, ünnepséget szervez.

1) Közösségi szolgálat a Budapesti Diáksport Szövetségnél:

A Budapesti Diáksport Szövetség azoknak a tanulóknak a jelentkezését várja, akik érdeklődnek a sportok, a sportversenyek szervezése és lebonyolítása, valamint a rendezvényszervezési feladatok iránt.

2) A közösségi szolgálat terminusai:

Minden tanév szeptember 1-től a tanév végéig

Tervezett napok:  egyéni megbeszélés alapján, hétköznap és/vagy hétvégén a Budapesti Diáksport Szövetség versenyein, rendezvényein

Helyszínek: később kijelölendő helyszínek, versenyhelyszínek

3) A közösségi szolgálatot szervezők, vezetők:

A Budapesti Diáksport Szövetség diáksporttal foglalkozó munkatársai, testnevelő tanárok, sportedzők, sportági munkabizottságok vezetői.

4) A közösségi szolgálat formája:

Elméleti (2 óra) és gyakorlati tevékenységek rendezvényeken

5) A közösségi szolgálat tematikájának főbb elemei:

  • sportági és szabályismeretek továbbképzés (asztalitenisz, atlétika, labdajátékok, játékos sportverseny, úszás, torna) (1 óra)
  • rendezési alapismeretek, diákolimpiai specifikumok (1 óra)

6) Jelentkezési határidő:

Folyamatosan a mellékelt jelentkezési lapon e-mailen a [email protected] e-mailcímen.

7) Kapcsolat:

Közösségi szolgálat kapcsolattartó: Szöllös Eszter, Budapesti Diáksport Szövetség

www.bpdiaksport.hu

e-mail:[email protected]

tel: (1)266-7993

Letölthető dokumentumok: